De Marokkaans-Islamitische Vereniging El Mouahidine

Adres- & contactgegevens

P.M. van Gentstraat 24
4142 BM Leerdam

M: geen
E: info@moskeeleerdam.nl

IBAN: NL52 INGB 0006 7578 50
KVK: 40323817


Over de moskee

Gebedsruimte biedt plaats aan:
gebedsruimte mannen: 150+
gebedsruimte vrouwen: 50+

De Islamitische gemeenschap heeft zich vanaf de jaren ’60 in Leerdam gevestigd. Nadat de eerste moskee was aangeschaft (1987) bleek als snel dat de capaciteit niet toereikend was voor de gemeenschap. In 1989 is daarom de oude gemeentehuis opgekocht die gevestigd was aan de Poorterij (Leerdam Centrum). Deze is in hetzelfde jaar getransporteerd naar Leerdam West (Koreawijk).

De oude moskee bestond uit een semi-permanent object ingericht als een gebedshuis. In de jaren ´90 hebben we de ruimte vergroot door een aanbouw van +/- 25 meter omdat door de toenemende ledenaatal en belangstelling uit de regio de ruimte te klein was om alle activiteiten op educatief, sociaal en maatschappelijk gebied voor de leden (jongeren, mannen en vrouwen), niet-leden en omwonenden te kunnen uitvoeren. Het gebouw vertoonde aan het eind vele gebreken (verval, slijtage e.d.) waardoor we genoodzaakt waren om een nieuw permanent gebouw op te zetten.

Vanaf januari 2008 is daarom een commissie aangesteld voor het oprichten van een nieuwe moskee. Inmiddels is de bouw in volle gang. Klik hier voor meer informatie over dit project.