Marokkaanse Vereniging Barneveld

Adres- & contactgegevens

Begoniastraat 123
3772 HC Barneveld

M: 06-41455022
E: contact@moskee-annoer.nl

IBAN: NL 60 INGB 0007 1699 56
KVK: 40124884


Over de moskee

Gebedsruimte biedt plaats aan:
gebedsruimte mannen: -
gebedsruimte vrouwen: -

Barneveld, wie kent het niet? Van de eieren, de kippen en niet te vergeten van de kerken. Barneveld kent naast de verschillende kerken ook moskeeën,want in Barneveld leeft iedereen – ongeacht geloofsovertuiging – in goede harmonie naast elkaar. Zoals het overal ter wereld zou moeten.

Een van de moskeeën is Moskee An-Noer. Een moskee voor elke afkomst: Egyptisch, Ethiopisch, Marokkaans, Nederlands, Turks, Syrisch, Somalisch…iedereen is welkom. An-Noer betekent letterlijk ‘het licht’. An-Noer staat voor het licht waarmee in de Koran de leiding van Allah (God) is geopenbaard: “Allah is het licht van de hemelen en de aarde” (Koran 24:35).

Moskee An-Noer is meer dan een gebedsruimte. Een belangrijk onderdeel van de activiteiten is het aanbieden van islamitische, educatieve, maatschappelijke en culturele activiteiten. Vanzelfsprekend vinden deze plaats in de Nederlandse taal. Voor de samenleving is Moskee An-Noer de plek om informatie te krijgen over de Islam ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging.

Moskee An-Noer Barneveld is ontstaan vanuit de Marokkaanse Vereniging Barneveld. Deze laatste is opgericht eind jaren 80. De vereniging heeft verschillende locaties gehad onder andere op de Brummelkamperweg, de Oldenbarnevelderweg en sinds januari 2015 aan de Begoniastraat (naast de Lidl).

Gedurende al die jaren deed de vereniging dienst als gebedshuis en activiteitencentrum en dat is nog steeds het geval. Eind 2015 is de naam veranderd naar Moskee An-Noer Barneveld. Om nog meer te onderstrepen dat de vereniging een plek is voor iedereen wat de afkomst van iemand ook is.