Islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust

De islamitische gemeenschap in Utrecht en omgeving realiseert in samenwerking met de gemeente Utrecht een Islamitische begraafplaats voor moslims in de regio Utrecht.

Het samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO), de Stichting Mescidi Aksa Milli Gorus, het Islamitisch Cultureel Centrum Moskee Omar al Farouk en stichting Dyanet slaan hiervoor de handen ineen. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een achterban bestaande uit meer dan 100.000 personen.

De islamitische begraafplaats, die straks geheel in eigendom is van de gemeenschap, biedt graven met eeuwige grafrust, zonder dat hiervoor grafrechten van generatie op generatie overgedragen hoeven te worden. Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben met de gemeente is laatstgenoemde een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de stijgende behoefte van de islamitische gemeenschap in te vullen.

Zodra de zaken concreter worden, zullen er binnen het samenwerkingsverband acties worden gestart bij de moskeeën om het benodigd bedrag in te zamelen.

Het samenwerkingsverband van SMUO, de Stichting Mescidi Aksa Milli Gorus, het Islamitisch Cultureel Centrum Moskee Omar al Farouk en stichting Dyanet zet zich in voor een begraafplaats waarvan zowel het eigendom als de zeggenschap in handen van de gemeenschap wordt gelegd en de belangen van de gemeenschap en overledenen, ook op de lange termijn, gewaarborgd blijven.

Wil je nu al een donatie voor de islamitische begraafplaats in oprichting doen, dan kan dat vanaf heden overgemaakt worden op rekeningnummer NL83 RABO 0354 2211 24 t.n.v. SMUO en o.v.v. islamitische begraafplaats.