Islamitisch Cultureel Centrum Woerden

Essenlaan 3
3442 JE Woerden

T: –
M: –
E: –

IBAN: NL83 ABNA 0940253046
KvK: 41173481


Over de moskee

Gebedsruimte biedt plaats aan:
gebedsruimte mannen: 500+
gebedsruimte vrouwen: 100+

In de jaren tachtig is de eerste moskee in Woerden gerealiseerd. Dit was een klein oud gebouwtje dat destijds door de Nederlands Hervormde Kerk te Woerden om niet beschikbaar was gesteld aan de Marokkaanse/Islamitische gemeenschap van Woerden. De ingang van dit gebouw lag toen aan de Hazelaarstraat.

In 1993 is in opdracht van Stichting Moskee Islam, moskee Alfath gebouwd. De huidige moskee is in juni 1994 in gebruik genomen.
Moskee Alfath is opgericht door voornamelijk eerste generatie migranten. De huidige moskee, gevestigd aan de Iepenlaan 1B, ligt aan de overzijde tussen de brandweer en de Lidl.

In 2013 is bij de vorming van het nieuwe bestuur ervoor gekozen om met een nieuwe naam door het leven te gaan. De nieuwe naam is geworden “Islamitisch Cultureel Centrum Woerden” (ICCW). Dit heeft te maken met het open karakter en het breed pakket van activiteiten dat het bestuur nastreeft.

Islamitisch Cultureel Centrum Woerden is een cultureel/religieus centrum waarin gelegenheid wordt geboden om het gebed te verrichten, de Islamitische ethiek, de koran en de Arabische taal te leren. Tevens worden de Islamitische feestdagen er gezamenlijk gevierd. Daarnaast is ICCW een sociale ontmoetingcsplaats waar mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact komen. Ook van belang is de discussie tijdens de informatie- en thema-avonden met betrekking tot maatschappelijke onderwerpen. Hiermee is ICCW door de jaren heen een belangrijke rol gaan spelen in de Woerdense samenleving.